Čas poletnih počitnic je čas, ko si lahko resnično odpočijemo in vzamemo trenutek ali dva za svoje najdražje. Ker pa so to tudi delovni dnevi, smo vzgojiteljice poskrbele, da so prisotni otroci v vrtcu uživali in se zabavali, kot da bi bili na počitnicah, zato vam na kratko predstavljamo počitniške aktivnosti:

  • Dnevi so bili vroči in vzgojiteljice smo otrokom obljubile vodno zabavo. Imeli smo tri bazene, cev z vodo in vodne pištole, s katerimi smo se škropili in zabavali.
  • Poskrbeli smo za likovno ustvarjanje. Vzgojiteljica Beti je otrokom prinesla milne mehurčke, jih zmešala z barvnimi temperami, otroci pa so ustvarjali. Na voljo so imeli štiri osnovne barve, s pomočjo katerih so nastali čudoviti izdelki.
  • Spoznali smo teraso znotraj vrtca v enoti Tomšičeva, kjer smo gradili peščene gradove in potičke v peskovniku ter raziskovali vrtno hišo. Veliko smo se žogali in igrali z avtomobili.
  • Ko nam je vreme dopuščalo, smo se peš podali v enoto Košaki ali v mestni park. Na začetku so se mlajši in manjši otroci vozili še v vozičkih, proti koncu počitnic smo pa peš pot do Košakov in parka premagali že vsi. BRAVO!
  • Če je kakšen dan slučajno deževalo, smo šli v telovadnico vrtca, kjer smo se najprej dobro ogreli, naredili nekaj vaj za moč, na koncu pa vaje za umiritev. Nato je sledila igra po želji otrok: vožnja s poganjalci, žoganje, skakanje po blazinah, fitnes, vaje z obroči … Ko smo potegnili črto, smo ugotovili, da smo garali kot pravi poklicni športniki.
  • Otroci so na igrišču v enoti Tomšičeva našli odpadne gume in bili nad igro z njimi tako navdušeni, da jih imamo od 1. 9. naprej tudi v enoti Košaki.

Počitnice v vrtcu so bile zelo aktivne, zabavno preživete in otroci so nadvse uživali. Tudi če je bila kdaj »jutranja kriza«, so se hitro umirili in se vključili v aktivnosti in igro z otroki.

Zapisala: Tjaša Toplak

Dostopnost