Babice in dedki ne samo popestrijo otrokov vsak dan, ampak obarvajo njegov čustveni svet in pustijo v spominu neprecenljive sledi.(neznan avtor)

slika2

slika1

slika3

Kako zelo sta pomembna babica in dedek, kaj vse nam povesta, pripovedujeta, dovolita…, nam znajo povedati tudi naši najmlajši v vrtcu.

Zato smo ob 8 marcu, dnevu žena, povabili v našo skupino dedke in babice. Otroci so jih nestrpno pričakovali in v naši skupini je vladalo pričakovano vzdušje. Otroci so z navdušenjem spremljali prihode dedkov in babic ter se veselili srečanja z njimi. Po uvodnem pozdravu smo se dedkom in babicam predstavili s kratkimi rajalno –plesnimi igrami. Ob koncu našega srečanja smo babice in dedke obdarili z darili, ki so jih izdelali otroci. S ponosom so podarjali svoje izdelke, katere so izdelali z veseljem in ljubeznijo, saj so jih ustvarjali za pomembni osebi v njihovem življenju – za babico in dedka. Naše druženje je še nekaj časa potekalo ob prijetnem klepetu, ob čaju in sadju. Družina je pomemben dejavnik pri vzgoji vsakega otroka, saj nudi razumevanje, pomoč, ljubezen in to prav tisto, ki jo nudijo starši in stari starši. In prav dedek in babica sta varno pribežališče za vnuke, kadar imajo starši druge obveznosti.

Starost otrok 1–4 leta
Šolsko leto 2015/16
Vzg: Nevena Kobal Soršak
Pom: vzg. Lea Janžekovič

Dostopnost