December je čas namenjen približujočim se praznikom, družini in prijateljem. Čas, ko se poslovimo od starega leta in pozdravimo novo. Je čas čarobnosti.

V enoti Košaki smo cel mesec trdo garali, da smo si pričarali čarobno vzdušje ter skrbeli za obilo dobre volje in druženja.

Kaj smo počeli?

Peka piškotov. Otroci in vzgojiteljice smo v začetku meseca pekli piškote. Otroci so od doma prinesli modelčke in svoje predpasnike, testo pa so nam pripravile kuharice. Izpod rok naših malih mojstrov so nastali okusni piškoti, s katerimi smo se z veseljem posladkali.

Delavnica s starši. Vzgojiteljice smo pripravile modelčke, po katerih so otroci skupaj s starši izdelovali okraske za božično jelko in igralnice, risali po oknih, očetje pa so pomagali na okna izobesiti lučke.

V oddelku Sapramiške smo pripravili druženje z babicami. Povabili smo jih na čaj in piškote ter jim pripravili kratek program. Otroci so zapeli pesmi in deklamirali deklamacijo Jabolko.  

Okraševanje božičnega drevesa in igralnic. Skupaj z otroki smo okrasile igralnice. Naučili smo se nekaj božičnih pesmi in veliko plesali. Z zagotovostjo lahko povemo, da najljubša pesem naših otrok nosi naslov Lučke od skupine BQL.

Obisk v šoli Franca Rozmana Staneta, podružnica Košaki. Dopoldan smo se z otroki podali na pot proti šoli, saj so nas povabili na predstavo z naslovom Zrcalce. Bilo nam je zelo všeč in otroci so se še pred počitkom pogovarjali o predstavi.

Obisk gledališča. Z avtobusom sta se starejši skupini – Zvezdice Zaspanke in Sapramiške – odpravili v gledališče. Avtobus je otroke odložil na avtobusni postaji pri Glavnem trgu, od koder smo se odpravili proti našemu cilju. Ker je na Glavnem trgu že stalo veliko kolo, smo si ga šli ogledati, čas pa smo izkoristili tudi za fotografiranje ob saneh in jelenčkih. V Lutkovnem gledališču smo si ogledali predstavo z naslovom Želodkova skrivnost.

Predstava Jelkin čudež. V sredo, 15. 12., nas je obiskalo gledališče KUKUC in ogledali smo si predstavo z naslovom Jelkin čudež. Jelka je bila voščena lutka, ki je skupaj z ostalimi oživelimi igračami pristala na podstrešju med staro šaro, saj so bili poškodovani. Vsi so si želeli praznike preživeti ob otrocih, s katerimi bi se igrali. Jelka se je odločila, da bo vse igrače popravila. A kdo bo popravil njo? Kdo bo želel punčko, ki je nihče noče? In, tako se je na podstrešju zgodil čudež …

Obisk dedka Mraza. V petek, 16. 12., je otroke obiskal dedek Mraz. Povedal je, kako je sploh postal ta dobri mož in zakaj otrokom prinaša darila. Pripeljal se je iz smeri Pohorja in predstavil prijatelja, ki sta ga spremljala. Otroci so mu zapeli pesmi Siva kučma in Ringa ringa raja dedek Mraz prihaja. Vsaka igralnica je dobila darila in vsak otrok je dobil čokoladico. Pogumni otroci so se z dedkom Mrazom lahko fotografirali. Takoj po odhodu dobrega moža smo se z novimi igračami začeli igrati.

Obisk gospe Božiček in nastop Ane Neže. 21. 12. nas je v vrtcu obiskala gospa Božiček. Otrokom je prebrala božično pravljico in jih pogostila s krhlji jabolk. Pripeljala je tudi Ano Nežo, mlado glasbenico, ki je za otroke pripravila božični koncert. S seboj je imela dva instrumenta, flavto in piščal. Otroci so jo z zanimanjem poslušali. Morda pa je celo komu postala navdih za obisk glasbene šole.

Hvala vsem za vložek, s katerim smo našim otrokom pripravili čudovit praznični december. Obenem vam otroci in vzgojiteljice želimo lepe in čarobne praznike ter čudovit skok v novo leto.

Ne pozabite:

Čudeži obstajajo! Le verjeti je treba vanje.

Naj bo novo leto polno čudežev za vse.

P.S.: Ko se po počitnicah vrnemo nazaj v enoto, nas čaka presenečenje. 😀

Zapisala: Tjaša Toplak

Dostopnost