V skupini Pike poke smo vzpostavili iniciativo izmenjave oblačil in obutve. Naš namen, spodbujanje trajnostnega ravnanja in zmanjševanje odpadkov, ima izjemno pozitiven vpliv na okolje in vzgojo otrok v okoljsko ozaveščene posameznike. Sodelovanje z EKO trgovino Zelena japka in »Kotičkom ponovne uporabe« dodatno krepi naše prizadevanje za trajnostno ravnanje.

Leseni zaboji za odlaganje oblačil iz EKO trgovine predstavljajo odlično rešitev za organizacijo izmenjave. Prav tako sodelujemo s podjetjem Snaga d.o.o. za recikliranje oblačil ob koncu projekta. To je zagotovilo, da bodo tudi nepotrebna oblačila ustrezno reciklirana, s čimer bo zmanjšana obremenitev okolja.

Vključevanje otrok in njihovo spodbujanje k sodelovanju pri izmenjavi oblačil je odličen način za poučevanje konceptov trajnostne potrošnje in zmanjševanja odpadkov. S tem prispevamo k njihovemu razumevanju pomembnosti varovanja okolja ter jih učimo odgovornega ravnanja s potrošniškimi dobrinami. To je ključno za oblikovanje okoljsko ozaveščene generacije.

Zelo pomembna pri oblikovanju okoljske ozaveščenosti otrok je vloga staršev. Sodelovanje staršev pri takšnih dejavnostih ne le krepi skupnost vrtca, ampak tudi spodbuja trajnostne prakse v domačem okolju. S tem se ustvarja trajna ozaveščenost in pozitivne navade v vsakdanjem življenju otrok.

Izmenjava oblačil in obutve prispeva k trajnostnemu razmišljanju in ravnanju v naši skupnosti.

Zahvala vsem, ki sodelujete in boste sodelovali.

Vabljeni na izmenjavo oblačil v predprostoru skupine Pike poke v atrijskem delu vrtca.

Skupina Pike poke z Nino in Melito.

_

Dostopnost