Zadnje leto je zaradi epidemije COVID-19 prineslo mnogo izgub, s katerimi so se pogosto srečali tudi otroci in mladostniki. Ker je njihovo žalovanje drugačno od odraslega, lahko ostanejo prezrti žalovalci, kar pa še okrepi njihovo stisko.

Starši ste običajno najpomembnejši steber podpore svojemu otroku tudi v času žalovanja, zato vas želimo povabiti na kratko spletno srečanje, ki bo potekalo v kombinaciji predavanja in diskusije. V okviru predavanja bomo predstavili ključne značilnosti žalovanja pri otrocih in mladostnikih ter podali usmeritve, kako se s svojim otrokom pogovarjati o izgubi ter kako se odzvati na njegovo stisko. V zadnjem delu srečanja pa boste imeli možnost zastaviti tudi vprašanja.

Srečanje pripravljamo v sodelovanju s Slovenskim društvom Hospic in bo potekalo v torek, 11. 5. 2021, med 17. in 18.30. Na srečanju bo z vami Miha Zimšek, vodja tabora za žalujoče otroke in mladostnike, tabora Levjesrčni.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite. Udeležba na dogodku je brezplačna, vas pa prosimo, da svojo udeležbo potrdite z oddajo spletne prijavnice: https://anketa.nijz.si/a/126911 najkasneje do 9. maja.

V okviru spletne prijavnice lahko posredujete tudi svoja vprašanja v zvezi s temo. Povezavo, s katero boste dostopali do telekomunikacijske platforme, kjer bo potekalo usposabljanje, boste prejeli 10. maja.

Informacije o izgubi in žalovanju med epidemijo COVID-19 ter priporočila, kako se pogovoriti z otroki o bolezni in smrti, smo zbrali tudi v gradivih, ki so dostopna na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/podpora-ob-izgubah-v-casu-epidemije-covid-19.

Za dodatne informacije smo vam na voljo preko e-pošte: alenka.tancic-grum@nijz.si

Veselimo se srečanja z vami,
Operativna skupina za izvajanje psihološke pomoči med epidemijo

Dostopnost