Mesec marec je mesec, ko se še bolj zavemo, kaj pomeni družina in koliko nam vsem pomeni prijetno druženje. V družbi se radi nasmejemo, zapojemo kakšno pesem in tudi zaplešemo. Včasih pa je dovolj, da pesmi samo prisluhnemo in si ogledamo plesno točko, ko sami ne zmoremo več.

V Domu starejših občanov Maribor SeneCura so pripravili dneve odprtih vrat in tudi nas povabili medse. Otroci Mavrične igralnice z vzgojiteljicama, smo se vabilu z veseljem odzvali in zanje pripravili dve pevski in eno plesno točko. Zapeli smo jim pesmi JAZ PA GREM NA ZELENO TRAVCO in JAZ SEM MUZIKANT, ter  jim zaplesali ROBOTKA. Podarili smo jim tudi plakat z mogočnim drevesom, ki so ga izdelale naše majhne roke.

Izvedeli smo, da je ta Dom postal tudi dom vzgojiteljici, ki se je rada nekoč igrala z otroki, da se vsi njihovi stanovalci zelo radi družijo in skupaj veselijo, telovadijo, igrajo. Tako kot mi v naši Mavrični igralnici.

Ob koncu srečanja so nas povabili, da jih lahko še kdaj obiščemo. Ob pravi priložnosti jih tudi bomo, saj je obisk polepšal dan starostnikom, prav tako pa tudi otrokom, za katere je bila to vsekakor nova izkušnja.

                                                                                                           Otroci iz Mavrične igralnice z vzgojiteljicama Barbaro in Anito

 

Dostopnost