Spoštovani starši,

Vlada RS je sprejela nov odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, s katerim se tudi v naši Podravski statistični regiji odpirajo vrtci v polnem delovanju. V skladu s 1. točko 1. člena odloka vrtci lahko začnemo dejavnost opravljati v polnem obsegu v torek, 26. 1. 2021.

Od torka, 26. 1. 2021 dalje, bodo odprte vse enote našega vrtca v okviru poslovnega časa posameznih enot.

V ponedeljek, 25. 1. 2021 bodo vzgojitelji preučili in po potrebi zbirali podatke o prisotnih otrocih od 26. 1. 2021 dalje.

Poslovni čas oddelka “mehurčka” bo oblikovan glede na potrebe staršev prisotnih otrok. Otroci bodo vključeni v matične oddelke in z njimi bodo strokovne delavke/delavci, ki jih otroci poznajo, razen ob morebitni višji sili (bolniška ali druga odsotnost obeh strokovnih delavk). V kolikor se je v tem vmesnem času zgodilo z otrokom kaj nepredvidenega (pojav bolezni, stiska,..), je zelo pomembno, da o tem obvestite strokovno delavko/delavca v oddelku. Zavedamo se, da bo pri marsikaterem otroku potrebno ponoviti postopek uvajanja v vrtec in tukaj boste starši zagotovo lahko v pomoč s pravimi informacijami.

Vljudno prosimo, da ste starši res ODGOVORNI in da v vrtec prihajate ZDRAVI. Naša prizadevanja in napori, da se odprejo vrtci in šole so bila res velika in zato je pomembno, da stopimo skupaj in odgovorno poskrbimo, da bo sistem delujoč in zdrav. Tudi mi v kolektivu se bomo potrudili, da bomo storili vse za preprečevanje širjenja okužbe in se bomo hitro odzivali na vse spremembe in pojave.

Hkrati vas naprošamo, da v vrtec pripeljete samo ZDRAVE otroke (ob ponovni vključitvi v vrtec je potrebno izpolniti izjavo, da je otrok zdrav).

Z odgovornim ravnanjem v delovnem procesu in prostem času bomo vsi skupaj lahko dokazali, da skupaj zmoremo in da bomo kos epidemiji.

Zelo se veselimo prihoda vaših otrok in verjamem, da jim bo v vrtčevskih prostorih lepo. Veselijo se jih tudi naši zaposleni in naš cilj je, da veselje traja.

Lepo vas pozdravljam in se vam že v naprej zahvaljujem za vaše sodelovanje, podporo in pomoč.

Prisrčen pozdrav,

Mateja Bregant, ravnateljica.

Dostopnost