December je čas namenjen približujočim se praznikom, družini in prijateljem. Čas, ko se poslovimo od starega leta in pozdravimo novo. Je čas čarobnosti.

V zadnjem mesecu letošnjega leta smo garali, okraševali, pekli medenjake, bili prisotni na obilo dejavnostih in povabili smo starše, da se skupaj z otroki in vzgojitelji pridružijo večernemu pohodu na Piramido.

Že v vrtcu smo z otroki naredili lanterne iz steklenih kozarcev, jih okrasili z različnimi prazničnimi (božičnimi) servietami in vanje dali elektronske svečke, nekateri celo lučke, da so oddajale lepšo svetlobo. Na pohod smo se odpravili v četrtek, 14. 12., dobili pa smo se v Tomšičevem drevoredu. Ko nas je bila večina zbranih, smo se dobro ogreli, prižgali lučke in nato odpravili na pot. Šli smo po »skrivnih« stopnicah in ko smo jih premagali, smo šli samo še navzgor, dokler nismo prišli na vrh Piramide. Najprej smo bili vsi (posebej še odrasli) osupli nad razgledom, saj se mesto Maribor v decembru resnično lepo vidi in čudovito je okrašen. Otroci pa so vedeli, da jih na koncu poti čaka presenečenje in niso mogli skriti navdušenja ter radovednosti. Nekateri so celo šepetali, da je palček nekaj nastavil za njih. In res. Vzgojitelj Domen je otrokom povedal, da mu je Palček prišepnil, da so nekje skrite vreče, v katerih se skriva presenečenje. Otroci so z navdušenjem iskali vreče presenečenja in jih na koncu, seveda, našli. V njih so se skrivali medenjaki – vprašanje pa je bilo, kako je Palček te medenjake, ki smo jih spekli mi, dobil? Ugotovili smo, da nam je pošteno zagodel in nam jih ukradel, a ker je Palček pravi šaljivček, nam jih je skril na Piramidi. Da ne bi ponovno ostali brez piškotov, smo vzgojitelji starše prosili, naj jih razdelijo med otroke. Medenjaki so pošli prej kot smo si predstavljali in bili so odlični!

Na koncu smo naredili še skupinsko sliko in se odpravili nazaj proti vrtcu. Vzdušje je bilo odlično, pot ni bila preveč naporna in odziv je bil fenomenalen (😊).

Hvala vsem, ki ste se pridružili, z nami preživeli večer in otrokom pričarali nasmeh do ušes.

Dragi starši!

Otroci in vzgojitelji vam želimo lepe in čarobne praznike ter čudovit skok v novo leto.

Ne pozabite:

Čudeži obstajajo! Le verjeti je treba vanje.

Naj bo novo leto polno čudežev za vse.

Zapisala: Tjaša Toplak

Dostopnost