Približuje se konec šolskega leta in s tem se za nekatere otroke končuje čas v vrtcu, saj so dovolj »veliki«, da se lahko odpravijo novim dogodivščinam naproti. Igro bodo tako zamenjali za resnejše stvari, učenje in knjige.

V enoti Košaki smo se v skupini Sapramiške na slovesen način poslovili od otrok, ki gredo v šolo. V začetku meseca smo pripravili zaključni nastop za starše z naslovom Zrcalce. Kot se za tako velik dogodek spodobi, sta napovedovalca v začetku pozdravila nastopajoče in starše, nato se je predstava lahko začela. Vsak otrok je imel svojo pomembno vlogo, starši so bili pa navdušeni. Da presenečenj še ni bilo konec, smo tudi zaplesali polko, telovadili, peli in deklamirali.

Na koncu smo se poslovili od minimaturantov, od sedmih otrok, ki v jeseni odhajajo v šolo. Za njih smo pripravili klobučke, naredili špalir in da je bilo vzdušje res posebno, so ostali otroci pihali milne mehurčke. Vzgojiteljica Ines jim je nato razdelila pohvale, diplome in vrečke z likovnimi izdelki. Prav tako se je zahvalila staršem in otrokom ter jim zaželela obilo uspeha.

Dramatizacija Zrcalce je bila tako uspešna, da smo kot »pravi« odrski igralci zaigrali še dve predstavi. Eno za otroke v vrtcu, ki so bili navdušeni nad kostumi. Po dramatizaciji so hodili do nastopajočih, božali kostume, najbolj pogumni so jih celo oblekli in se preizkusili v željeni vlogi. Drugo predstavo smo zaigrali za otroke 1. razreda iz Osnovne šole Franca Rozmana Staneta, podružnice Košaki. Šolarji so bili veseli, da so nas obiskali, spominjali so se svojih dni v vrtcu, igralnice in vzgojiteljic. Po koncu predstave so se z našimi »Sapramiškami« pogovarjali in igrali. Čas je res prehitro minil in že so se morali vrniti v šolske klopi.

Strokovne delavke enote Košaki želimo bodočim prvošolcem obilo uspeha na novi poti, prav tako pa lepe, morske, tople in čim daljše počitnice.  

Zapisala: Tjaša Toplak

Dostopnost