V Mariboru je šport doma, radi imamo nogomet in smučanje ter ostale športe in športnike, za katere zvesto navijamo. Letos bo naše mesto z velikim športnim srcem zaživelo v olimpijskem duhu in gostilo Olimpijski festival evropske mladine, ki je poznan pod sloganom »eno mesto, eno srce«.

V duhu tega festivala smo strokovne delavke enote Košaki organizirale športni zaključek enote, ki se je odvijal 13. 6. 2023. Skupaj z otroki smo v predšolski skupini izdelali plakat z vabilom za starše in ga izobesili na vidno mesto skupne oglasne deske. Na dan zaključka se je na igrišču vrtca zbralo veliko otrok in staršev. Kar je bilo pa najbolj pomembno, vsi smo bili športno naravnani in pripravljeni na tek.

V začetku je otroke pozdravil Fitko, maskota Bodifita. Otroci so se ga zelo razveselili, tisti bolj pogumni so stekli do njega, mu dajali petke in ga jezili.  

A prišel je čas, ko se je Fitko odločil, da bo zbrane ogrel in pripravil na tek. Skupaj z otroki in starši je izvedel vaje za telo in nas ogrel, nato smo se odpravili na pot proti gozdu.

Malčki so imeli na igrišču vrtca postavljen poligon, saj so še premajhni, da bi tekli skupaj z nami po gozdni poti. Z njimi sta ostali vzgojiteljici Duška in Mojca.

Tek pri večjih otrocih je potekal tako: vzgojiteljica Ines je tekla prva, za njo pa starši skupaj z otroki, zadnja je bila vzgojiteljica Nina, ki je poskrbela, da se ni nihče izgubil. Vzgojiteljica Maja je na cesti ustavljala promet in skrbela za varen prehod zbranih čez cestišče. V gozdu smo imeli dve postaji, na prvi je otroke pričakala vzgojiteljica Karmen, na drugi pa Tjaša, ki sta otrokom delili štampiljke. Na cilju sta otroke pričakala vzgojiteljica Nina in vzgojitelj Primož, ki sta jim razdelila medalje. A to še ni bilo vse, za veselje in zabavo je otroke na igrišču pričakal velik dinozaver, ki jim je delil sladoled, saj so si ga prislužili po tako napornem teku.

Otroci so nato po igrišču tekali in se zabavali ter plesali ob glasbi po njihovem izboru. Starše smo strokovne delavke tudi prosile za prigrizke, iz vrtčevske kuhinje so nam poslali sadje in limonado.

Zaključek šolskega leta smo ob teh dobrotah pripeljali do konca. Odrasli smo se pogovarjali in nasmejali, otroci pa zabavali. Bilo je več kot uspešno, tako kot uspešno in čudovito šolsko leto.

Želimo vam lepe in dolge poletne počitnice.

Zapisala: Tjaša Toplak

Dostopnost