Pred koncem šolskega leta 2021/2022, KI za marsikaterega otroka POMENI tudi konec vrtčevskih dni, smo si v nadstropju enote Tomšičeva privoščili razgiban in zabavni izlet do Trikotne jase. Ustvarili smo si nepozabno dogodivščino v naravi. Kljub muhastemu vremenu, je bil prvi poletni dan, ki smo ga preživeli na izletu, za otroke neprecenljiva izkušnja. Nekaj otrok se je celo prvič peljalo z avtobusom.

Po zajtrku smo se vzgojiteljice in vzgojitelj z otroki skupin Mojster Miha, Mavrične igralnice in Sončne dežele odpravili na glavno avtobusno postajo. Tam smo poiskali avtobus številka 6 – Vzpenjača. In se navdušeni podali dogodivščinam naproti. Čakala nas je prijetna vožnja z mestnim avtobusom in pohodniški vzpon do Trikotne jase na Pohorju.

 Bili smo zelo hitri, otroci so bili sproščeni in igrivi. Po poti smo se nadihali svežega zraka, opazovali drevesa, oprezali za gobami, poslušali ptice in ob postajah, ki so nas vodile proti cilju, izvajali vaje za moč in vzdržljivost. Po petdeset minutnem vzponu smo prišli na cilj.

Na jasi so nas pričakala velika igrala, otroci so se jih zelo razveselili. Še preden smo igrala do dobra raziskali in preizkusili, smo se, kot pravi pohodniki, kar na tleh, pod igrali in v hiškah okrepčali z dobrotami iz nahrbtnika.

Kljub vetru smo zelo uživali ob sproščenem druženju in igri. Prijetno utrujeni smo se podali nazaj proti vznožju Vzpenjače na avtobus in nazaj v vrtec.

Vzgojiteljice in vzgojitelj smo otrokom iz nadstropja še zadnjič v tem šolskem letu pričarali eno izmed mnogih nepozabnih doživetij in izkušenj po planinskih poteh, ki so jih doživeli v času bivanja v našem vrtcu – vrtcu Borisa Pečeta Maribor.

Zapisali: Anita Arnečič in Barbara Omerović

Dostopnost