Sašo Kragelj, 24-kratni državni prvak v motokrosu, je v petek, 27. 5. 2022, obiskal vrtčevsko enoto Košaki.

Kako smo prišli na to idejo? Max iz skupine Sapramišk trenira motokros, in tako smo ga prosili, naj prinese opremo, da jo spoznajo še ostali otroci. Takrat pa je njegov oče predlagal, da lahko v goste povabimo Maxovega trenerja, g. Kraglja. Seveda, smo bili takoj za in ideja je bila več kot odlična!

Nestrpno smo čakali ta dan in ko je prišel, je Max s seboj prinesel vso potrebno opremo, g. Kragelj pa je pripeljal »čisto pravega« krosarja. Na igrišču sta vsem otrokom in vzgojiteljicam predstavila, kaj potrebujeta za varen in dober trening. Pokazala sta vse od zaščite za hrbtenico – želve, škornjev, očal in vse do čelade. G. Kragelj je vedno znova poudarjal, kako pomembni sta varnost in prava oprema. Poudaril je tudi, da se otroci lahko s krosarjem vozijo samo, če je ob njih trener oziroma odrasla oseba.

Max je ob prisotnosti svojega trenerja krosarja tudi prižgal in dal na gas, da so otroci lahko slišali, kako glasen je ta motor lahko.
Za piko na i in navdušenje otrok pa sta poskrbela s trenerjem tako, da sta dovolila, da otroci sedejo na motor in si predstavljajo, kako je na dirki za zmago (:P).
G. Kragelj pa je otrokom razdelil tudi letake o svoji Motokros akademiji Kragelj. 

Malo za šalo, malo pa za res:

Dragi starši, če bodo otroci želeli trenirati motokras, zdaj veste zakaj.

Vse strokovne delavke se še enkrat iskreno zahvaljujemo Maxu, njegovemu očetu, g. Roškarju, in Sašu Kraglju za popestreno petkovo dopoldne.

Moto, ki nas ob tem spremlja pa je: Vozi z glavo za zabavo!

Zapisala: Tjaša Toplak

Dostopnost