Zaradi odločitve Vlade Republike Slovenije, ki je zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb s Covid-19, vas obveščamo, da bodo vrtci v Občini Maribor v tednu med 26. in 30. oktobrom zaprti.

Na nivoju Mestne občine Maribor bo predvideno organizirano nujno varstvo le za tiste vpisane  otroke v mariborske javne vrtce, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker so zaposleni v takšnih dejavnostih-opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (kot npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva).

Nujno varstvo se bo izvajalo:

  • za vse otroke, vključene v Vrtec Borisa Pečeta Maribor, na sedežu vrtca (Tomšičeva ulica 32, 2000 Maribor),  med 5.30 in 16.30.

Starši, ki izpolnjujete pogoje za nujno varstvo in ga potrebujete, prosimo, da o tem nemudoma obvestite vrtec, na elektronski naslov vrtca: vrtec.borisapeceta@guest.arnes.si.

Ob prvem obisku vrtca v naslednjem tednu prosimo predložite tudi naslednja dokazila:

  • potrdilo delodajalca, da starši (oba starša) opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo, oz. jim delodajalec ni mogel zagotoviti dela na domu. Potrdilo delodajalca je vzorec in je lahko tudi v drugačni obliki.
  • podpisano izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Starše kljub temu pozivamo naj SPREMLJAJO SPLETNO STRAN VRTCA o morebitnih spremembah in nadaljnjih navodilih.

Lepo vas pozdravljam in se vam zahvaljujem za razumevanje.

                                                                  Zakonita zastopnica vrtca:

                                                                  Mateja BREGANT, dipl. vzg. predš. otr.

Priloga:

Dostopnost