Vzgojiteljice vrtca Košaki se strinjamo, da nam je v petek, 3. 1. 2022, Družinsko gledališče Kolenc pričaralo posebno doživetje.

S seboj so pripeljali male živali, ki smo jih lahko božali in občudovali. Uživali smo vsi, tako naši najmlajši kot tudi mi, odrasli.

Nastopajoči so imeli za otroke pripravljene uganke na temo živali in kljub temu, da so jih otroci rešili kar hitro, je treba priznati, da smo možgančke napenjali tudi vsi prisotni. Nato so otrokom živali tudi predstavili in pokazali. Za uvod so nam predstavili malo kačico, katere se ni bal nihče

…dokler …

niso na plan prinesli ogromnega udava, ki spada v družino nestrupenih kač. Pri tem je treba poudariti, da so otroci pri spoznavanju kače pokazali veliko poguma.

Predstavili so nam tudi želvo Metko, ježa, puščavskega skakača, krastačo, grlico in hrošča.

V vso dogajanje smo bili gledalci aktivno vključeni, če smo le želeli in pokazali dovolj volje ter poguma. Na tak način so nam nastopajoči dali možnost, da se otresemo kakršnih koli strahov, v primeru, da jih imamo do določenih živali in na koncu koncev možnost, da jih sprejmemo takšne kot so in jih vzljubimo.

Zapisala: Tjaša Toplak  

Dostopnost